Home > Zorg & samenleving > Geen vrouw in Nederland wil eicellen doneren. Deze drie deden het toch.
Zorg & samenleving

Geen vrouw in Nederland wil eicellen doneren. Deze drie deden het toch.


Wie slechte eicellen heeft, stuit in Nederland op een enorm tekort aan eiceldonoren. Toch zijn er vrouwen die de pittige behandeling met liefde doorstaan. Wat drijft hen?

Een vriendin van Irene kreeg twee kinderen met Irenes eicellen.

‘Diana werd maar niet zwanger, ze wist niet of het probleem bij haar lag of bij haar man Jeroen. Mijn man vroeg me op een gegeven moment wat ik ervan zou vinden als hij zich zou aanbieden als zaaddonor, mocht het aan Jeroen liggen. Dat vond ik heel lief. Toen bleek dat de eicellen van Diana niet goed genoeg waren, dacht ik: dan kan ik misschien wel helpen. Diana is al jaren een goede vriendin en ik was heel erg met haar begaan. Ik merkte aan alles hoe graag zij ook moeder wilde worden. Ik vind mijn kinderen geweldig en gunde het Diana en Jeroen ook. Ze waren ook altijd zo leuk met kinderen, trokken die overal waar ze op bezoek kwamen aan.